• ΟΛΥΝΘΟΣ & ΕΛΙΑ

    ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

  • ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ

    ΑΠΛΟΧΕΡΑ Η ΦΥΣΗ

Η συγκομιδή τους γίνεται τον Σεπτέμβριο.

Μετά από διαλογή και ταξινόμηση κατά μέγεθος τοποθετούνται σε βαρέλια και με τη χρήση άλμης (νερό με αλάτι θαλάσσης) γίνεται η επεξεργασία εκπύκρανσης.

Ο χρόνος  που απαιτείται για την ωρίμανση και την κατανάλωση είναι 5 – 6 μήνες.

Διαθέσιμες συσκευασίες: μεταλλικό δοχείο 13Kg., γυάλινο βαζάκι 200gr.

 

ΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Η συγκομιδή τους γίνεται τον Σεπτέμβριο. Μετά από διαλογή και ταξινόμηση κατά μέγεθος τοποθετούνται σε βαρέλια  και με την απευθείας χρήση άλμης (νερό με θαλασσινό αλάτι) γίνεται η διαδικασία εκπύκρανσης.

Ο χρόνος που απαιτείται για την ωρίμανση και κατανάλωση τους είναι 5 – 6 μήνες.  

Οι βιολογικές ελιές είναι από πιστοποιημένα κτήματα που ακολούθου καθορισμένο τρόπο καλλιέργειας και χρήσης βιολογικών παρασκευασμάτων.

Διαθέσιμες συσκευασίες: γυάλινο βαζάκι 200gr.

 

ΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ

Η συγκομιδή τους γίνεται τον Σεπτέμβριο. Μετά από διαλογή και ταξινόμηση κατά μέγεθος ακολουθεί  η τσάκιση τους.

Παλιά υπήρχε ο παραδοσιακός τρόπος τσάκισης με την πέτρα αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες λόγω ποσότητας γίνεται με τσακιστικο μηχάνημα.  

Αφού γίνει αυτή η διαδικασία ακλουθεί η τοποθέτηση στα βαρέλια με νερό όπου μετά από αρκετές αλλαγές (του νερού) έρχεται η φυσική εκπυκρανση και τέλος  με την χρήση της άλμης (νερό με θαλασσινό αλάτι) ωριμάζουν σε διάστημα 3 μηνών που απαιτείται για την κατανάλωση τους.

Διαθέσιμες συσκευασίες: μεταλλικό δοχείο 13Kg., γυάλινο βαζάκι 200gr.

 

Ελιές Αλμάδες Χαλκιδικής

 

Μαύρες ελιές Χαλκιδικής - Αλμάδες

  

Η ποικιλία “Χονδροελιά Χαλκιδικής” είναι παγκοσμίως γνωστή για τον χοντρό γεμάτο, ζουμερό καρπό της.

Γι' αυτό θεωρείται κορυφαία βρώσιμη, επιτραπέζια ελιά.

 Η ονομασία “αλμάδες” οφείλεται στην φυσική επεξεργασία της, με μοναδικό συστατικό το αλάτι, χωρίς πρόσθετα χημικά συντηρητικά.

Oι Αλμάδες συλλέγονται αφού ωριμάσουν επάνω στα δένδρα και αποκτήσουν το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα.

Ο καρπός μετά την φυσική επεξεργασία με την προσθήκη μόνο αλατιού, αποκτά την λεπτή φλούδα και την φρουτώδη γεύση, που τις κάνει μοναδικές.